Rólunk

Rólunk

A Vegapet.hu üzemeltetője egy kizárólag vegánokból álló magyar vállalkozás, mely működése során folyamatosan szem előtt tarja a veganizmus alapelveit, valamint a vegán mozgalom céljait. Igazán szeretjük az állatokat. Nem csak a kutyákat és a macskákat, de a csirkéket, a teheneket, a malacokat, a kecskéket, a bárányokat, a halakat is, és a sor itt még természetesen nem áll meg.

A Vegapet.hu megálmodója Aranyosi Gergely, gyerekkora óta állatimádó. 2012-ben lett vegán, amikor ráébredt, hogy az állatok szeretete és azok felesleges, pusztán megszokásból vagy kényelemből történő, táplálkozási- vagy egyéb célú kizsákmányolása nem fér meg egymás mellett. Ekkor szembesült azzal a dilemmával, amivel a legtöbb vegán, hogy bár az embernek nincsen szüksége állati eredetű élelmiszerre az életben maradáshoz, házi kedvencei mégis csak „húsevők”, és nem élhetnek hús nélkül, a húsipar támogatása így elkerülhetetlen...

Megoldást keresve bukkant rá a teljes értékű növényi állateledelekre. Természetesen - mint szerető gazdi - nem szerette volna kockáztatni kedvencei egészségét saját új életfelfogása miatt, ezért alaposan körbejárta a témát, rengeteg szakirodalmat és tapasztalatot olvasott, ezek mind meggyőzték arról, hogy a körültekintően megvalósított vegán etetés, így a teljes értékű, szuperprémium minőségű állateledelek működőképes- és biztonságos alternatívát kínálnak kedvenceink táplálására.

2012-ben kutyája és macskája is nagy érdeklődéssel fogadta a vegán száraztápokat. Az átállás nem is lehetett volna könnyebb, hiszen egyből imádták! Csaknem 9 év telt el, mióta utoljára állati eredetű eledel került a négylábúak táljaiba, de soha nem merült fel semmiféle egészségügyi problémájuk, ami a táplálásuk módjára lenne visszavezethető - erről rendszeres állatorvosi vizsgálatok és laborvizsgálati eredmények tanúskodnak.

A Vegapet.hu erre a meggyőződésre épült. 2016-os indulásunk óta megszámlálhatatlan pozitív visszajelzést kaptunk elégedett gazdiktól, mind a termékeinkre, mind a szolgáltatásainkra vonatkozóan. Kaptunk tökéletes vérképeket és rengeteg beszámolót csodálatos gyógyulásokról - olyan esekről is, amikor semmilyen más táp vagy gyógyszer nem segített -, visszaszépült bundáról, visszatért energiáról és jókedvről, visszanyert ideális testsúlyról, kitisztult leheletről, helyreállt emésztésről, megszűnt bőrproblémákról.

Való igaz, a könyörületességen és az állatok szeretetén kívül is rengeteg érv szól a vegán táplálás mellett. Hogy csak a legfontosabbakat említsünk: az állati eredetű összetevők mellőzésével elkerülhetjük, hogy a „haszonállatok” húsában felhalmozódott gyógyszerszármazékok, nehézfémek és egyéb toxikus/rákkeltő anyagok végül kedvenceink pocakjában kössenek ki, egyúttal sokat tehetünk környezetünk megóvásáért, bolygónk megmentéséért is.

A veganizmuson kívül elkötelezettek vagyunk a környezetvédelem mellett is, minden tevékenységünk során fontos szempont számunkra a fenntarthatóság. Papír alapú helyett elektronikus számlázást alkalmazunk, csak akkor nyomtatunk, ha nagyon muszáj. Amikor csak lehet, környezetbarát, újrahasznosított vagy újrahasznosítható csomagolóanyagokat használunk. A fenntarthatóságra logisztikai folyamatainkban is nagy hangsúlyt fektetünk. Csomagjainkat a GLS futárszolgálat szállítja, amely ThinkGreen nevű programjának mentén szintén sokat tesz környezetünk megóvásáért.

Kutyáknak » Macskáknak »